Analyse Accell Group NV

Fundamentele Analyse FY 2017


Fundamentele Analyse FY 2016

René Takens, CEO Accell Group: “In 2016 hebben we een mijlpaal bereikt. Accell heeft voor het eerst in haar bestaan een omzet gerealiseerd van meer dan € 1 miljard. Met name het steeds groter wordende aandeel van e-bikes en fietsen uit het hogere segment heeft er toe geleid dat we tot dit omzetniveau zijn gekomen. We profiteren nadrukkelijk van onze leidende positie op het gebied van e-bikes die met een omzetgroei van 33% inmiddels goed is voor 41% van onze totale omzet. De omzet van E-performance bikes is in het afgelopen jaar met 70% gestegen. Duitsland is de grootste aanjager van de omzetgroei. Maar ook in de Noord-Amerika zien we een stijging van de omzet bij de e-bikes en zijn we ook daar marktleider met onze merken, waaronder Haibike, in een vooralsnog beperkte markt met veel aanbieders. De positie van het merk Raleigh bij de vakhandel in Noord-Amerika nam in 2016 verder af, waarop we besloten hebben tot distributie van het merk in meerdere kanalen. Zo kan de consument nu zowel via de vakhandel als online onze producten kopen. De omzet van fietsonderdelen en - accessoires in Europa is stabiel waarbij ons eigen merk XLC steeds sterker wordt.

 

Source : Persbericht Jaarcijfers Accell Group 2016, Maart 10, 2017 


Fundamentele Analyse FY 2015

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group:

 

"In 2015 hebben we een solide omzet- en winstgroei gerealiseerd. Vooral de verdergaande stijging van de verkoop van sportieve elektrische fietsen (e-MTB’s) in de diverse Europese landen heeft hiertoe bijgedragen. De grootste stijging vond plaats in Duitsland, waarvan de omzet inmiddels 23% van het totaal uitmaakt. In Noord- Amerika deden de merken het goed bij de multisportklanten, maar de positie bij de IBD verbeterde nog niet. De verbetering van het bedrijfsresultaat en de nettowinst van Accell Group is vooral te danken aan de stijging van de autonome groei van 9%. De marge verbeterde onder meer door het grotere aandeel E-bikes in de omzet.

Fietsen zal in de komende jaren onverminderd populair blijven voor mobiliteit, recreatief en sportief gebruik. Wij verwachten daarbij met onze hoogwaardige producten voorop te blijven lopen en nieuwe innovaties te kunnen toevoegen om het fietsen voor de verschillende doeleinden nog aantrekkelijker te maken. Op basis van de gunstige onderliggende trends gaan wij voor 2016 uit van een verdere stijging van de omzet en het resultaat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.”

 

Source : Persbericht Jaarcijfers Accell Group 2015, February 26, 2016