Analyse Burberry Group plc

Fundamentele Analyse : H1 2017/18


Fundamentele Analyse : FY 2016/17


2016

Technische Analyse

9 - 3 Verkoop @ 14.32 GBP

Intraday is de koers van Burberry dinsdag 8 - 3 na opening verder opgelopen tot 14.34 GBP na een slot van 13.71 GBP op maandag 7 maart. 

Het aandeel is strong trending volgens Wilders' ADX indicator (ADX>>20 en DI+ > DI-). Een stochastic van boven de 90 geeft aan dat het aandeel ook sterk overbought is. 

Een weerstandslijn is getrokken langs de bovenkant van de candle van 9 oktober vorig jaar. Vanaf deze lijn tot aan het dieptepunt van 9 januari dit jaar zijn Fibonacci retracement levels getekend. Het 50% niveau ligt op een koers van 12.80 GBP. Dit koersniveau valt samen met de toppen van eerder deze maand en vanaf dit niveau liggen er wederom kansen.

Het aandeel is vandaag gesloten op 13.64 GBP (-7%).


10 - 3 De koers gaat verder omlaag.

De beurskoersen reageren heftig na het rentebesluit van de ECB. Ook Burberry zag de aanvankelijke koerswinst verloren gaan. Vanaf de hoogste koers 13.94 GBP sluit het aandeel ruim 4% lager op 13.49 GBP en net boven de laagste koers van de dag. 


7 - 4 De koers is teruggevallen op het 50% Fibonacci retracement niveau en heeft vandaag het begin van een stijging in gang gezet. De slotkoers is 12.93 GBP. De stochastic (<< 20) geeft aan dat het aandeel 'strong oversold' is. Bij een bevestiging morgen kan een instap overwogen worden.


15 - 4 De stijging vanaf het steunniveau 12.81 GBP werd ondersteund door een positief sentiment in de markt. De koersen gaan aan het begin van de week over een breed front omhoog. Woensdag 13 april stijgt de koers tot 13.45 GBP. Dat is net onder het hoogste koersniveau van 13.48 GBP van die dag. De trading update over het tweede helft van het verslagjaar (einde 31 maart) van afgelopen donderdag tempert de feestvreugde. De koers opent ruim 6% lager op 12.60 GBP, gaat vervolgens in herstel om met een groene candle de dag te eindigen op 12.96 GBP. We weten duidelijk niet waar we aan toe zijn. Ik heb een horizontale steunlijn getekend op 12.81 GBP aan de onderkant van een stijgend trendkanaal dat nu in de buurt van de 12.40 GBP ligt. De vraag is of de beide steunlijnen sterk genoeg zijn voor een potentiële verdere stijging. We gaan het de komende weken zien. 


26 - 4 We zoeken naar een niveau waarop we weer kunnen instappen. Of de oplopende trendlijn daar invulling aan gaat geven is bij het koersverloop van vandaag meer onzeker geworden. Indien de candle onder deze lijn komt te liggen gaan we op zoek naar een instap op lagere niveaus. 

 

De slotkoers van vandaag ligt inmiddels ruim 15% onder het verkoop advies van 9 maart.


13 - 5 Koop @ 11.24 GBP

 

Het aandeel is vanaf de verkoop op 14.32 GBP ca 20% in waarde gedaald. De stochastic ligt al enige tijd onder 20 en het aandeel is 'strong oversold'. Voordat het steunniveau op 10.98 GBP is bereikt wordt besloten tot actie over te gaan. De koers sluit aan het einde van de dag op 11.39 GBP. 

De dag candle laat een hammer zien. In een dalende trend kan dit als een bullish signaal worden opgevat. Krijgt dit een vervolg met een groene dag candle dan kan tegen de slotkoers van die dag een koop order worden ingelegd.

 


1 - 6 Na enkele dagen letterlijk aan de steunlijn gehangen te hebben is de dag candle er vandaag in zijn geheel onder komen te liggen. Vanuit het verleden blijft de steunlijn een interessant niveau. De daling tot onder de steunlijn baart ons zorgen. Ook moet rekening gehouden worden met het licht veranderende sentiment rond een eventuele Brexit. De koers van de Britse Pond is de laatste 2 dagen onder druk komen te staan en in waarde gedaald ten opzichte van de Euro.


3 - 6 De Burberry  candle ligt vandaag voor de 3e achtereenvolgende dag in zijn geheel onder steunlijn van 10.98 GBP. Er is nog geen enkel teken van herstel. Op 23 juni wordt het referendum gehouden en tot de tijd blijft onzekerheid troef.

 


16 - 6 De koers van Burberry is onder de steun doorgezakt. Tegenwind vanuit China en de BREXIT met een dalende Britse pond bieden weinig soelaas voor de toekomst. We kunnen tegen een stootje na de verkoop tegen 14.32 GBP eerder dit jaar. Bij een BRINIT gaan we profiteren van de koersstijging van de pond.


22 - 6 Verkoop @ 11.36 GBP

 

We are out just before the referendum results of tomorrow June 23rd. The stochast indicates the stock is strongly overbought.

 

On June 14th Burberry closed @ 10.41 GBP which represents a loss of 8% compared to the price for which we've bought the stock more than a month ago. At 11.36 GBP we can go out without a loss and just before the results of the referendum this is the best we can do now.