Analyse ProSiebenSat.1 Media SE

Fundamentele Analyse : FY 2017


Fundamentele Analyse : FY 2016


Fundamentele Analyse : Q2 2016

4 - 8 09:00 ProSiebenSat.1 Media SE Publication of the Half-Yearly Financial Report of 2016 

 

De Operating Margin is ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden gedaald naar 21.4 (Q2 2015 : 23.7). De profitability ratio is gedaald naar 13.2 (Q2 2015 : 18.5). De Total Assets is berekend met de opgave van de Equity Ratio van 11.8% in de publicatie van vandaag. Het Eigen Vermogen is sterk afgenomen en ook de Operationele Cashflow is gezakt. De Free Cashflow is nihil. Het vandaag uitgegeven persbericht spreekt over een gestegen Recurring EBITDA van 7% ten opzichte van een jaar geleden. In dit bedrag is de Operational Profit gecorrigeerd voor non-recurring kosten, afschrijving en amortisatie. 

 

De koers opent tot 2% hoger dan het slot van gisteren. Rond het middaguur staat de koers op 40.32 EUR (+0.51%).


Technische Analyse

3 - 8 Vandaag is de koers van ProSiebenSat.1 in aanloop op de kwartaal cijfers van donderdag 4 augustus gesloten op 40.11 EUR (-1.13%). De koers bevindt zich in een lange- en middellange termijn dalende trend. Op de korte termijn is het herstel afgerond van de koersval na het Britse referendum.

 De weerstandslijn is getrokken over de hoogste koers van dit jaar op 1 maart en ligt op de groene wolk waarmee we het jaar begonnen zijn. De steunlijn is gelijk aan de laagste koers van dit jaar, bereikt op 7 juli. De mediaan op 41.26 EUR ligt precies tussen deze 2 lijnen in.

 

In afwachting van de kwartaalcijfers morgen en kijkend naar de grafiek zijn er nauwelijks goede instap kansen aan te wijzen. Een instap bij een koers aan de onderkant van het KT oplopende trendkanaal rond de koers van 39.50 EUR heeft een beperkt stijgingspotentieel van ca. 6% tot aan de bovenkant van het MT dalende trendkanaal. De bijbehorende koers is ca. 42 EUR. Daarbij moet wel eerst de mediaan op 41.26 EUR doorbroken worden.

 

Bij een forse daling tot ver onder het oplopende KT trendkanaal is er technisch gesproken meer ruimte tot herstel. Een dergelijke instap is uiterst speculatief en moet wel ondersteund worden door de kwartaalcijfers.